Veel gestelde vragen / FAQ

Deze tekst en de winkel vind je op de nieuwe site www.danielleduurzaam.nl

Vraag: Zijn de sojakaarsen van Danielle Duurzaam 100% natuurlijk?
Antwoord: JA. Sommige sojakaars fabrikanten zullen je laten geloven dat soja kaarsen 100% natuurlijk zijn, hoewel ze kleurstof en synthetische geur-olie gebruiken. De enige keer dat de sojakaars 100% natuurlijk is, is als er geen kleurstof toegevoegd is en er alleen gebruik gemaakt wordt van pure essentiële oliën voor de geur. Of totaal zonder geur en kleur.
TIP: Geef bij je bestelling aan als je geen parfum en dus alleen essentiële olie in je kaarsen wilt.

Vraag: Zijn de lonten loodvrij?
Antwoord: Absoluut! We gebruiken alleen natuurlijke katoen lonten in al onze kaarsen. Geen lood … geen zink … geen metalen van welke aard dan ook!
Op den duur hoop ik lonten van biologisch katoen te gaan gebruiken. Weet je waar ik die krijgen kan, laat het weten!

Vraag: Zijn sojakaarsen echt roetvrij?
Antwoord: Sojakaarsen produceren veel minder roet maar geen enkel kaars is 100% roet vrij. Echter soja kaarsen produceren GEEN GIFTIG PETRO roet. Dit is het roet uit op petroleum gebaseerde kaarsen (paraffine), die veel gifstoffen waaronder benzeen bevat. U dient de lont indien nodig bij te knippen op een lengte van 10 mm voordat u de kaars weer aan wilt steken. (dit geldt voornamelijk voor de dikkere lonten) Het zal voorkomen dat de kaars toch een beetje (niet giftige!) roet afgeeft in het potje en de kaars zal mooier branden.

Vraag: Wat is die ‘zwarte bobbel’ aan het eind van mijn lontje?
Antwoord: Dit wordt een ‘’paddestoel” genoemd. Het is eigenlijk gekoold lont en komt vaak voor bij geurkaarsen. Het is belangrijk dat u deze ‘paddestoel’ eraf knipt voordat u de kaars weer aansteekt om roet in uw potje te voorkomen.

Vraag: Wat zijn de witte gebieden op mijn kaars?
Antwoord: Je zult soms witte vlakjes vinden op uw soja kaarsen. Dit noemen we ‘frosting’ Het komt het vaakst voor bij de donkere kleuren. Het is gewoon een reactie op de warme was die gesmolten wordt en dan stolt. Het is ook vaak te zien op chocoladerepen … het is gewoon een van de unieke eigenschappen van soja wax … het heeft geen invloed op uw kaars op geen enkele manier! U zult verschillen merken bij temperatuur veranderingen van de seizoenen en als de kaars wordt gebrand …

Vraag: Zijn jullie sojakaarsen handgemaakt?
Antwoord: Jazeker! Elke kaars wordt apart met de hand gegoten. Met veel zorg en liefde!

Vraag: Kan een kleine geurkaars in een grote kamer de geur verspreiden?
Antwoord: Normaal gesproken zijn kleine geurkaarsen alleen geschikt voor kleine ruimtes. Hoe groter de kaars hoe verder de geur zal komen. De geur verspreiding wordt veroorzaakt door de ‘poel’ (het gesmolten deel). Hoe groter de poel hoe meer geur verspreid wordt. Natuurlijk zijn hierop uitzonderingen. Sommige geuren zijn zo sterk en intens dat ook al zit de kaars in een klein tinnetje, een grotere ruimte kan worden vervult met die geur.

Staat je vraag er niet bij? Gebruik het contactformulier of stuur een e-mail aan danielleduurzaam@gmail.com

Bron: de basistekst komt van www.sojakaarsen.nl  en is bewerkt door Danielle Duurzaam op 8 april 2012

Advertenties

Graag reageren via www.danielleduurzaam.nl/blogs/

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s