Blogs voortaan op www.danielleduurzaam.nl

Misschien heb je het al gezien, op www.danielleduurzaam.nl is een nieuws site geinstalleerd. Daarmee is deze blog, die jaren “geforward” (doorgestuurd) werd, overbodig geworden.

Van blog naar website
Op danielleduurzaam.nl is een wordpress geïnstalleerd waardoor ik achter de schermen meer kan regelen dan met deze blog. Door de mogelijheden die de wordpress installatie biedt heb ik ook een gratis webshop kunnen integreren. Hoewel de puntjes op de i er nog gaan aankomen, is het wel al mogelijk bestellingen te doen via de webshop. Wie liever langskomt voor mijn blogs, die publiceer ik voortaan via http://www.danielleduurzaam.nl Daar vind je trouwens ook alle oude blogs en de informatie over sojakaarsen en wasmagneten. Niks om te missen dus.

873 dagen na de eerste blog
Daarmee is toch een soort einde gekomen aan deze blogs, de overgang naar een nieuwe site. Op 17 februari 2012 schreef ik hier de eerste blog. Inmiddels staan hier 139 blogs online en nu sluit ik hier na 2 jaar, 4 maanden, 3 weken en 1 dag oftewel 873 dagen, af met blog nummer 140.

Meer geschreven
Een van de doelen destijds was om de lay-out niet meer helemaal met de hand te doen omdat dat heel veel tijd kostte en mij afleidde van het schrijven. De technische achtergrond kennis van het website maken komen trouwens nog steeds goed van pas. Achteraf ben ik er blij mee dat ik voor deze vorm gekozen heb, ik heb zeker meer geschreven de afgelopen tijd!

“Je schrijft heel leuk!”
Dat schrijven wel een dingetje van me is, hoor ik vaak als ik mensen tegenkom die mijn website gezien hebben. De reactie is altijd dat ik zo leuk schrijf. Blijf het vooral zeggen lieve mensen, het moedigt mij aan te blijven schrijven of, in tijden dat ik minder schrijf, moedigt het aan de digitale pen weer op te pakken.

Blogvolgers en -lezers, bedankt!
Via deze weg ook even alle volgers bedanken. Zo voelt het toch een beetje als een afscheid, het is toch een volgende stap. Geen zorgen, ik schrijf door hoor! Maar ik wil vooral de blogvolgers, degene die automatisch een mailtje krijgen als ik geblogd heb, bedanken. Ook al is 11 in de ogen van vele misschien een laag getal, ik was toch elke keer apetrots als ik een nieuwe volger erbij kreeg!

Nieuwsbrief
Op de nieuwe site is de mogelijkheid om te volgen er nog niet, die hoort bij het “puntjes op de i zetten” werkje en het is de vraag of ik die optie opnieuw ga invoeren. Wat wel kan is per e-mail of met het formulier wat je hier vind, je aanmelden voor de nieuwsbrief. Momenteel heb ik minder dan 10 inschrijvingen en ik merk dat dat te weinig is om echt een nieuwsbrief te schrijven. Nog afgezien van dat ik op zoek ben naar de juiste vorm en inhoud voor de nieuwsbrief. Dus wil je op de hoogte blijven, meld je dan aan voor de nieuwsbrief en laat zo weten dat je mijn blogs graag leest!

Nieuwe fase
Dit is ‘em dan, de laatste alinea op mijn oude blog. Ik voel me nu toch wel een beetje weemoedig worden… Of misschien ben ik blij dat ik na een periode van weinig schrijven nu eindelijk die digitale pen weer ter hand genomen heb! Tot ziens op www.danielleduurzaam.nl !!

Geplaatst in Danielle Duurzaam, Emoties en gevoelens, Innerlijke groei, Schrijven | Tags: , , , , , , , , , , | 1 reactie

Nieuwe site voor Danielle Duurzaam

Op dit moment – eind mei 2012 – ben ik met Danielle Duurzaam aan het overschakelen van een WordPress blog naar een WordPress site die geïnstalleerd is op de domeinnaam danielleduurzaam.nl Als je nu naar www.danielleduurzaam.nl gaat zul je de nieuwe site al zien. (Je bevind je nu op https://danielleduurzaam.wordpress.com.) Onder “nieuws” vind je daar de laatste updates. Vanavond (woensdag 30 mei) ga ik samen met mijn broer aan de slag, misschien dus morgen een complete webshop online?!

Natuurlijk vind ik het leuk als je reageert – per e-mail, persoonlijk of via de nieuwe site. Tot dan!

Geplaatst in Bedrijf starten, Danielle Duurzaam, Werk en werken, Zelfstandig ondernemerschap

Wortelbed bevrijden

Vandaag was ik al om 8:15 uur op de tuin. Het was dan ook uitstekend weer daarvoor! Het lijkt erop dat het warme weer doorzet. Vandaag is het een worteldag en ging ik aan de slag met het bevrijden van de uien. Er stond veel omheen, dat ging er nog wel makkelijk uit. Het pad dat goed begroeid was met gras “de haren van Moeder Aarde” zoals ik die bossen voor mezelf noemde, waren een mooie klus. Af en toe lekker grof bezig zijn, naast het fijnere wiedwerk, dat doet dit mens goed.

Op de foto’s zie je van twee verschillende kanten de resultaten van mijn werk: een heleboel vers groen en.. kale grond waarvan een groot deel pad waar ik nu weer normaal over lopen kan.

Na bijna vier uurtjes werken, rondjes lopen, op het bankje zitten en luisteren naar het vogelconcert, met ogen dicht de zon tot me nemen, foto’s maken en bijpraten met de overbuurvrouw, ging ik tevreden naar huis.

Hierbij een impressie:

Bij de laatste volle maan, toen ik erg emotioneel was over de situatie met de tuin, heb ik op een bloemdag bijna al het bloemenzaad wat ik nog had, uitgestrooid over de tuin. Inclusief groenbemesters als phacelia en lupine. Op het voorste bed komt nu, tot mijn grote blijdschap, een heleboel jong grut omhoog. Ik heb tegen een aantal mensen gezegd dat het phacelia was maar ik heb me vergist kwam ik vandaag achter. Het zal de gele mosterd zijn!Van het tweede bed, het blad- en kruidenbed, werd ik ook erg blij toen ik het zag vanmorgen. Want de ijssla en raapstelen die ik kort geleden zaaide, om precies te zijn één week geleden, komen al op! De eerste portie raapstelen heeft te lijden gehad onder een paar flinke regenbuien en ik vraag me af of dat nog wat wordt. Hoewel het eigenlijk aan de late kant is hoop ik toch van harte nog een portie raapstelen uit eigen tuin te kunnen eten dit voorjaar. En anders oogst ik de zaden!

Geplaatst in Bewust leven, Danielle Duurzaam, Emoties en gevoelens, Het weer / weersomstandigheden, Hobby, Natuur, tuin, Voeding, Volkstuin "De Eigen Wijsheid", Zaden en planten | Tags: , , , , , , , , ,

Zenmeester Citrino

Nog één blogje dan. Een foto met de titel “zenmeester Citrino” zegt genoeg. Geniet mee van onze zeer ontspannen rode kater op één van zijn favoriete plekjes: ons bed.

Geplaatst in Dieren, Emoties en gevoelens, Katten, Natuur | Tags: , , , , | 1 reactie

Genieten op de galerij

Waarom we dat toch voorgaande jaren zo weinig deden? ’s Avonds in het licht van de ondergaande zon met een glas thee of limonade op een stoel genieten. Gewoon zitten en een beetje praten over de dag.

Misschien heeft het te maken met dat we meer kunnen genieten van ons huis, dat we ons er meer thuis voelen. Want de verkoop van het huis eind 2011 /  begin 2012 wilde niet en de boodschap was duidelijk: wees blij met wat je hebt. Met een paar andere meubels en een andere (geestelijke) instelling genieten we nu van wat we WEL hebben!

p.s. wil je graag naast ons wonen? Er staan momenteel vier andere huizen in ons rijtje te koop en één in het gebouw naast ons (drie van de vier vermeld op Funda)

Geplaatst in Bewust leven, Emoties en gevoelens, Gezondheid | Tags: , ,

Zaterdag 23 juni staan we op de Ouders Natuurlijk Beurs!

Toen ik deze beurs, de Ouders Natuurlijk Beurs, tegenkwam online, wist ik direct dat ik er heen zou gaan, ter voorbereiding van onze gezinsuitbreiding. Helemaal geweldig dat er een “verantwoorde” baby beurs bestaat, om het maar even populair te zeggen.

Toen ik dus een paar weken geleden in mijn andere agenda een notitie zag voor het bestellen van toegangskaarten ging ik direct naar de site. Daar werd ik afgeleid door de tekst over de giftbag. Dat zou leuk zijn voor mijn kaarsenverkoop!

Het zouden dan wel gifts zijn, ik zou er dus niets aan verdienen, het zou wel een geweldige manier zijn om mijn kaarsen onder de aandacht te brengen van ouders die iets hebben met natuurlijk ouderschap en dus absoluut tot mijn doelgroep behoren. Ik heb direct een mail gestuurd met mijn voorstel en een zeer enthousiaste mail kwam terug van Kirsten. Toen bleek ik te moeten betalen om eraan mee te doen, plus de btw omdat ik nog particulier ben. Dat was wel even slikken.

Een paar dagen later, het idee werd hier uitgebreid besproken, stuurde ik een beetje een stoute vraag. Namelijk of ze toevallig nog een plekje over hadden. En dat hadden ze! Maar oei, honderd euro voor een stand, dat is een klap geld voor ons. Normaal op beurzen misschien en nodig om de kosten te dekken maar toch… Stel je voor dat mensen enthousiast zijn naar aanleiding van het cadeautje in de giftbag en dan hebben we geen stand. Dat kan toch niet?

We besloten de stand te huren en dit te betalen van ons spaargeld, ik heb al diverse keren spaargeld gebruikt om materiaal voor de sojakaarsen te bestellen en met deze uitgave is het betreffende spaarpotje leeg. Hierna ga ik dus puur draaien op wat er binnenkomt aan kaarsenverkoop, ik zal wel moeten… Gelukkig heb ik nu genoeg materialen in huis om flink wat kaarsen te maken. Als we deze dag quite draaien en dus de kosten voor de huur en de giftbag eruit zijn, zijn we heel erg blij!

Bij het inschrijfformulier dat ik zondag op de post deed, heb ik ook de wasmagneten neergezet om te verkopen. Hopelijk gaat babypoep ook goed uit wasbare luiers die met wasmagneten gewassen worden, misschien dat ik nog iemand vind die dit wil testen voor 23 juni, ik heb helaas nog geen kinderpoep ter beschikking 🙂

Ik vond het heel spannend om het formulier in te vullen voor het eerst van mijn leven op een beurs te gaan staan! Ik kijk ernaar uit om Petra en Kirsten te ontmoeten en ben heel benieuwd hoe bezoekers gaan reageren op mijn kaarsen en hoe snel de waar verkocht wordt. En ik ga zeker inspiratie opdoen voor onze toekomstige gezinsuitbreiding want die zwangerschap komt er echt wel een keer aan! Ik heb op de standhouderslijst op de site al hele interessante collega’s zien staan die zeker, als de drukte het toelaat, een bezoekje van mij kunnen verwachten.

Geplaatst in Baby & kind & opvoeding, Bedrijf starten, Bewust leven, Danielle Duurzaam, Duurzaam leven, Emoties en gevoelens, Geld, Gezondheid, Gif(vrije) poducten, Hobby, Sojakaarsen, Werk en werken, Zelfstandig ondernemerschap | Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lente!

Lente! Of zal ik zeggen: “zomer”! Want over precies een maand, op 21 juni, is het alweer de langste dag van het jaar en midzomer. Voor sommigen dan. In elk geval is het eerste zoemende beest dat een uitweg zoekt, binnen. Dus als ik komende week klaar ben met de volgende portie kaarsen dan ga ik citronella kaarsen maken. In een handig reisblikje.

Ben erg benieuwd hoe dat gaat helpen tegen muggen. Ben dit jaar al een keer geprikt dus ik ben zelf een goede test. Er zijn trouwens mensen die zeggen dat muggen je altijd prikken op een energetisch punt, zoals bij de acupunctuur. Dus ze prikken niet zomaar en het doet werkelijk iets. Iets goeds dus naast dat zeer vervelende gejeuk!

Het zoemende beestje heeft via de ramen die ik wijd open heb gezet zijn uitweg gevonden. Geniet van het mooie weer!

Geplaatst in Bewust leven, Dieren, Emoties en gevoelens, Gezondheid, Gif(vrije) poducten, Lichaam, Onzichtbare wereld, Sojakaarsen | Tags: , , , | 1 reactie