Wasbaar maandverband is binnen

De webwinkel, dezelfde teksten, actuele informatie, oude en nieuwe blogs en de mogelijkheid om te reageren vind je op www.danielleduurzaam.nl

Tja, het duurde in eerste instantie langer dan verwacht en mijn menstruatieperiode is inmiddels voorbij, maar de inlegkruisjes en maandverband besteld bij CuteCotton zijn binnen. Zij verkopen voornamelijk gewoon katoenen producten met printjes, dat boeit mij echter weinig. Ik heb speciaal gekozen voor biologisch katoen, die zijn dus alleen blanco, zonder print te krijgen.

Vanmorgen heb ik ze even “in the picture” gezet.
Als eerste zien we links het inlegkruisje in haar volle grootte met stickers er nog op. Daarnaast een gevouwen inlegkruisje. Er zitten twee drukknoopjes op, deze zit vast op het buitenste knoopje. Rechts ligt het inlegkruisje van papier / biokatoen van het merk Natracare zoals ik die sinds lange tijd gebruik.

Close-up van twee wasbare maandverbanden waarbij links op het meest wijde drukknoopje vastzit en de rechter op de binnenste drukknoop.
De foto laat duidelijk zien dat het linker maandverband de “normale” vorm heeft en de rechter iets toeloopt aan de ene en afloopt aan de andere kant. Dat heeft te maken met welk drukknoopje gebruikt. Dat wordt uittesten welk vorm prettiger zit. Het fijne daarvan is dat je het dus direct kunt aanpassen, die luxe kun je bij een gewoon maandverband wel vergeten. (Of je wil de schaar erin zetten?)

Wasbaar maandverband en de papier met katoenversie van Natracare ernaast.
Hier dan nog een foto van het wasbare verband (links) en de papier-met-katoen versie van Natracare ernaast. Ze liggen heel intiem samen want de papieren versie zit normaal opgevouwen in een papiertje, het wasbare exemplaar houdt haar dus even in het gareel.

Je kunt dit merk dus krijgen via de webshop CuteCotton maar er zijn meer aanbieders op de markt. Even googlen dus of vraag ernaar. (Ik heb honger en moet naar het toilet dus ik vind deze blog wel klaar.)

Over een maandje kan ik het verband gaan testen. Dan kun je dus mijn eerlijke mening lezen over hoe “vies” ik het vind. Ik hou je op de hoogte!

p.s. je kunt ook eens kijken op 4periods.eu er staat ook informatie over hoe vies of schoon het is het het gebruik

Advertenties

Over Danielle Duurzaam

ik deel graag hoe bewustwording en simpele huis-, tuin- en keukenduurzaamheid mijn leven verrijken.
Dit bericht werd geplaatst in Afval, Bewust leven, Danielle Duurzaam, Duurzaam leven, Gezondheid, Gif(vrije) poducten, Vrouwen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Wasbaar maandverband is binnen

  1. Mooi dat je dit probeert, ik ben benieuwd naar je bevindingen.

Reacties zijn gesloten.